Yunet
 

Zdravlje

U planu zamena cevi za skener u Opštoj bolnici

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. oktobar 2021. • 20:00 •

U planu zamena cevi za skener u Opštoj bolnici

Zahvaljući  sredstvima koja  su obezbeđena iz  Pokrajinskog  skeratarijata  za zdravstvo, uskoro će biti zamenjena cev  za skener u Opštoj bolnici . Takođe je obezbeđeno  i  8 miliona dinara za nabavku opreme za patologiju koja će u  mnogome  olakšati rad i dijagnostiku na ovom odeljenju.

Pančevačka Opšta bolnica jedna je od retkih koja skoro dve godine uspela da održi rad i u zelenoj i crvenoj zoni . Nažalost  pojednina odeljenja već su peti put  transformisana u kovid  gde se zbrinjavaju pacijenti sa koronom. Kako bi i pacijenti koji imaju druge bolesti i kojima je neophodna dijagnostika i pregled lekara specijaliste uspeli da stignu na red  rade se pregledi i dijagnostika u zelenoj zoni.

Na skeneru u pančevačkoj  bolnici obavi se više od 30 posto snimanja nego što je kapacitet ovog aparata .  Uskoro će biti zamenjena i cev skenera napominje doktor Ovuka zahvaljući novcu koji je obezbeila Pokrajinska Vlada. 

Samo vakcinacijom protiv kovida 19 možemo da se izborimo sa ovim visusom napominje doktor Ovuka i na taj način omogućemo da pacijenti koji imaju i druge bolesti mogu da se leče blagovremeno .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena