Yunet
 

Zdravlje

Smanjen broj obolelih na kovid odeljenju u Opšte bolnice

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. novembar 2021. • 10:55 •

Smanjen broj obolelih na kovid odeljenju u Opšte bolnice

Smanjen je broj prijema pacijenata koji se leče u Opštoj bolnici na kovid odeljenju. Najveći broj onih koji su na intezivnij nezi su uglavnom nevakcinisani, ističe PR pančevačke bolnice, doktorka Slađana Kovačević. Broj pacijenata oblelih od korone koji zahtevaju bolničko lečenje blago opada i u pančevačkoj bolnici. Nažalost, 20 osoba je u težem stanju i zahteva kiseoničku podršku ili respirator.

Na bolničkom lečenju najčešće završe osobe koje nisu vakcinisane protiv kovida 19. Ima i vakcinisanih, ali u manjem broju. Kako kaže dr Slađana Kovačević, oni sa teškom kliničkom slikom koji završe na mehaničkoj ventilaciji najčešće su osobe koje nisu primile vakcinu.

Nakon preležanog koronavirusa, većina ljudi se žali na hroničan umor i nedostatak snage. Da li koronavirus ostavlja trajne posledice po zdravlje, i kakve, još nije poznato, ali su lekari saglasni da posledica ima. Za sve koji su se izlečili, oporavak nije bio isti. Neki ga lako prevaziđu, dok nekima virus može da izazove ozbiljne posledice, zaključuje dr Kovačević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena