Yunet
 

Zdravlje

U pančevačkoj Opštoj bolnici dosta posla i za ortopede

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. januar 2022. • 10:33 •

U pančevačkoj Opštoj bolnici dosta posla i za ortopede

U pančevačkoj Opštoj bolnici tokom vikenda bio je povećan broj pacijenata kojima je bila neophodna hospitalizacija. Povećao se broj osoba sa kovidom 19 koji su na bolničkom lečenju, a tokom vikenda dosta posla bilo je za ortopede zbog padova i saobraćajnih trauma.

Za omikron virus koji je jedan od mnogih mutacija kovida 19 kažu da daje lakšu kliničku sliku i da je veoma infektivan. Ipak brojke svakodnevno rast, a povećan je i broj pacijenata koji se nalaze na  intezivnoj nezi Kovid odeljenja Opšte bolnice, zato je  grudno odeljenje ponovo preraslo u kovid odeljenje.

Trenutno se u našoj bolnici leči 80 pacijenata od kovida 19. Njih  12 – toro su na Intezivnoj nezi, na svu sreću troje je na Hajfo i jedan na intezivnoj nezi, ostali su lakši pacijenti – rekla je doktorka Slađana Kovačević. 

Tokom vikenda bilo je dosta posla za ortopede u Opštoj bolnici. Prelomi su na svu sreću lakši, ali je nažalost povećan broj pacijenata koji su zadobili povrede u saobraćaju, ističe doktorka Kovačević.

Vidim da je bilo dosta posla za ortopede, bilo je dosta preloma ne ozbiljnih. Bilo je i saobraćajnih nezgoda, ali svi su zbrinuti – dodala jedr Kovačević.

Lekari ističu da je omikron zarazniji soj, sa manje teških slučajeva. Stručnjaci se nadaju da on znači početak kraja pandemije i da će se svi zaraziti, ali i dalje ostaje tvrdnja da će oni koji su vakcinisani bolje proći.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena