Yunet
 

Zdravlje

Pokrajina izdvojila 80 miliona za pančevačku bolnicu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. mart 2022. • 10:45 •

Pokrajina izdvojila 80 miliona za pančevačku bolnicu

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izdvojio je preko 80 milona dinara za kupovinu novih medcinskih aparata namenjenih Opštoj bolnici Pančevo. Zahvaljući ovim sredstvima i kupovinom novih aparata dijagnostika će biti brža i preciznija.

Zahvaljući sredstvima koje je obezbedila Pokrajinska vlada za pančevačku bolnicu biće kupljen ultrazvučni aparat za kardiologiju sa dve sonde, kao i nov ultrazvuk za abdominalnu hirurgiju .Kupovinom aparata za intraoperativno spašavanje krvi , po prvi put biće moguće dok je operacija u toku da se krv ponovo preradi i ponovo plasira pcijenu.

Zatim dobijamo parni sterilizator za sterilizaciji instrumenata i hirškog materijala.To je jako bitno za pacijente koji se operišu i do sada su bili bezbedni ali su bili stari aprati.Na ovaj način će sterilizacija biti brža i efikasnija nego ranije.Dobijamo novac za hiruške inestrumente .Dobićemo endourološki set kojim se razbija kamen u mokraćnim kanalima.2.09 2.23 Stiže i digitalni rendgen aparat sa svom dodatnom opremom.2.35 Zahvaljući novom laparskopskom nožu kvalitetnije će moći da se rade operacije žučne kese, debelog creva , kile i slepog creva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena