Yunet
 

Zdravlje

Nova medicinska oprema u Domu zdravlja Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. april 2022. • 16:25 •

Nova medicinska oprema u Domu zdravlja Pančevo

Pokrajinski seketarijat za zdravstvo izdvojio je skoro četiri ipo miliona dinara za Dom zdravlja Pančevo. Zahvaljući ovom novcu za ovu zdravstvenu ustanovu biće kupljen savremeni autoklav sterilizator istakla je direktorka Doma zdravlja doktorka Zorica Sokić.

Sekertarijat za zdravstvo Pokrajinske vlade izdvojio je četiri miliona dnara za kupovinu i obnavljanje neophodne medicinske opreme za pančevački Dom zdravlja.Direktorka Doma zdravlja doktorka Zorica Sokić objasnila kolko su ova sredstva značajna i objasnila zašto je bila neophodna kupovina novog sterilizatora.

Nedavno su u okviru Centra za prevenciju Doma zdravlja organizuju preventivni pregledi koji su bili obustavljani zbog pandemije korona virusa kolkio su oni bili važni i kavi su prvi pokazatelji kod onih koji su uradili osnovne laboratorijske analize istakla je doktorka Sokić.

Iskustva iz Preventivnog pokazuju kolko su bili neophodni jer dve godine zbog kovida nije bilo moguće organizovati preglede. Rezultati pokazuju da su bili neophodni i ukolkio se pronađu problemi osobe se dalje upućuju kod izabranog lekara.

Akcija Prentivnih pregleda Doma zdravlja se nastavlja 31 marta u Banatskom Brestovcu za zapolsene u školi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad