Yunet
 

Zdravlje

Velika ulaganja u rekonstrukciju Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. april 2022. • 20:14 •

Velika ulaganja u rekonstrukciju Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“

Za uređenje fasade jednog dela Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“ uloženo je nešto više od 16 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz sopstvenih prihoda. Takođe obezbeđeno je i 4 miliona dinara za rekonstrukciju još jednog od objekata bolnice, gde su radovi u toku. Sredstvima Pokrajine nabavljena je oprema za kuhinju i laboratoriju.

Privode se kraju radovi na zgradi u kojoj su smeštena muška odeljenja za intenzivni i produženi tretman psihotičnih poremećaja, kaže doktorka Jovanka Petrović, v.d. direktora Specijane bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“. Kako navodi ova odeljenja zbrinjavaju oko 160 pacijenata.

Na ovoj zgradi, površine oko 4000 kvadratnih metara, prošle godine sredstvima Vlade AP Vojvodine, kompletno je zamenjen krovni pokrivač. Vrednost radova iznosila je blizu 9 miliona dinara.

Uskoro se očekuje i završetak rekonstrikcije prostorija Odeljenja za nepsihotične poremećaje i granična stanja. Na ovom objektu zamenjeni su i prozori, a vrednost radova je nešto više od 4,2 miliona dinara. Bolnica je dobila i vozilo putem projekta Ministrastva zdravlja.

Kako kaže doktorka Petrović u rekonstrukciju bolnice ozbiljnije je počelo da se ulaže tek u proteklih nekoliko godina. Ona navodi da za sve aktuelne radove, iz sopstvenih sredstava, ova medicinska ustanova izdvaja ukupno oko 40 miliona dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena