Yunet
 

Zdravlje

Zalihe krvi na minimumu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. april 2022. • 16:41 •

Zalihe krvi na minimumu

Zalihe svih krvnih grupa već izvesno vreme su u deficitu. Trenutno najviše nedostaje A negativna krvna grupa, ali i ostale sa RH negativnim faktorom. Milica Todorović, sekretartka Crvenog krsta Pančevo apeluje na sugrađane da dođu u sredu 20. aprila i daju krv.

Veoma je važno imati dovoljno krvi u svakom mometni za neometano lečanja građana koji se leče u Opštoj bolnici ili nekoj drugoj zdravstveno ustanovi. Zalihe krvi već izvesno vreme su na minimumu i neophdno je da se što više ljudi odazove akcijama koje se redovno organizuju u Pančevu.

Krv može da zdrava osoba koja ima više od 18 i manje od 65 godina. Pred samo davanje krvi uradi se i manji sistematski pregled kako bi se utvrdilo da li smo spremni da damo krv. Osim akcija dobrovoljnog davanje krvi u Crvenom krstu se pripremaju i za obeležavanje nedelje Crvenog krsta od 8 do 15. maja.

Naredna akcija davanja krvi biće organizovana u sredu 20. aprila u 9 sati. Poslednje srede u mesecu akcija će biti organizovana od 11 do 17 sati. Toj akciji priključiće se učenici srednje medicinske škole, naglašava Milica Todorović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad