Yunet
 

Zdravlje

Ultrazvučni pregled kukova dece ponovo dostupan u Domu Zdravlja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. jul 2022. • 16:47 •

Ultrazvučni pregled kukova dece ponovo dostupan u Domu Zdravlja

U pančevačkom Domu zdravlja od 12 jula ponovo se obavlja ultrazvuk kukova kod dece . Roditelji čija deca treba da snime kukove mogu da dođu lično da zakažu u Dom zdravlja ili putem telefona. Zakazivanje se obavlja svakog radnog dana.

Ultrazvučni pregled kukova kod dece ponovo se rade u Domu Zdravlja kao i ranijih godina. Zakazanih snimanja trenutno nema pa je važno da se roditelji jave svom pedijatru napominje direktorka Doma zdravlja doktorka Zorica Sokić.

Pozivam sve mame čija deca treba da urade ultrazvučni pregled kukova da se jave u Dom zdravlja , broj telefona 309 -219 od 7 do 19 može da se zakaže jer u ovom periodu nemamo zakazene dece. Već od 1 avgusta ćemo se organizovati i najaviti kako ćemo u buduće raditi.1.25 2.17 Ono što je momenat kada snimanje kukova mora da se uradi je oko 3 meseca kada treba da se uradi ultrazvučni pregled i u odnsu na taj se rade sledeći pregled kukova.

Simanje kukova kod dece je u prethodnom periodu obavljano u Opštoj bolnici ali sada je u Domu zdravlja angažovan još jedan pedijata i ultrazvučno snimanje kukova se obavlja kao i ranije u Domu zdralja. Zakazivanje će vršiti svakog radnog dana od 7-19 na broj telefona 309-219 ili lično.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena