Yunet
 

Zdravlje

Povećan broj analiza i u kovid laboratoriji

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. jul 2022. • 10:30 •

Povećan broj analiza i u kovid laboratoriji

Ovih dana povećava se broj obolelih od kovida 19. Iz tog razloga se povećava i broj onih koji moraju da urade određene analize krvi u kovid laboratoriji Doma zdravlja Pančevo, koja radi svakog dana od 7 do 20 sati.

Pančevci kod kojih se sumnja na kovid 19 upućuje se u kovid ambulantu koja se nalazi u Ulici Miloša Obrenovića 4 i koja radi produženo od ove nedelje, svakog dana od 7 do 20 sati. Izabrani lekari često traži i da se urade određene analize iz krvi kod ovakvih pacijanata. Oni to rade u kovid laboratoriji.

Što se tiče prijema pacijenata za potrebe kovid laboratorije, laboratorija se nalazi na bočnom ulazu u kovid ambulantu. Tu se svakog radnog dana i vikendom od 7 do 17 časova primaju pacijenti kod kojih se sumnja na kovid. Samo uzorkovanje krvi je od 7 do 17 časova, a mi se trudima da u nekih dva sata budu gotovi rezultati za pacijente. Ono što je vezano sa samu laboratoriji jeste da je broj pacijenata sada veći, ali se trudimo da boljom organizacijom što pre primimo taj pojačani priliv pacijenata. – ističe dr Danijela Ristovski Kornic – načelnica laboratorije Doma zdralja Pančevo.

U laboratoriju Doma zdravlja primaju se non kovid pacijenti koji zbog pregleda moraju da urade određene analize. Zakazivanje za vađenje krvi obavlja se kao i do sada, tako što pacijenti pozove laboratoriju, gde im se zakaže vađenje krvi u odnosu na to kada imaju preglede, nagašava dr Danijela Ristovski Kornic.

Što se tiče pacijenata kod kojih nema kovoda mi zakazaujemo vađenje krvi svakog radnog dana od 7 do 9 časova i trudimo se da pacijenti koji su zakazani u određeno vreme u to vreme i budu prozvani. Osim pacijenata koji su zakazani ima i kategorija koja se primaju bez zakazivanja, to su hitni pacijenti, onkološki, deca i trudnice kao i do sada i tu nema nikakve izmene. – kaže dr Ristovski Kornic.

I u labaratoriji apeluju na sugrađane da kada dolaze na vađenje krvi nose zaštitne maske, jer je to i obaveze u zdravstvenim ustanovama, a na taj način štite sebe, okolinu i zdravstvene radnike.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad