Yunet
 

Zdravlje

Prva pomoć kod urinarne infekcije biljni preparat

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. avgust 2022. • 06:28 •

Prva pomoć kod urinarne infekcije biljni preparat

Leto je najpogodine godišnje doba za nastanak urinarnih infekcija zbog visokih temperatura i kupanja na bazenima i, rekama i moru. Doktorka Slađana Kovačević urolog ističe da bi putna apoteka trebalo da sadrži neki fitopreparat koji će biti prva pomoć ukoliko se javi urinarana infekcija .

Toplo vreme kupanje u bazenima, moru i rekama pogodno je za razvoj urinarnih infekcija. Urinarna infekcija je češt zdravstveni problem koji uglavnom pogađa žensku populaciju, mada ni muškarci nisu pošteđeni. Može da se javi i kod dece i kod odraslih bilo kog uzrasta.

– Urinarana infekcija ako je pozitivna urinokultura ili imate pozitivan sediment u urinu i dosta bakterija a nemate neke simptome onda možete da se poslužite nekim čajevima ako ne pomaže javite se svom lekaru ili urologu.Naši lekari i kritično i korektno upućuju lekare sa upornim urinarnim infekcjama koje ne mogu da reše, kaže dr Slađana Kovačević urolog.

Prilikom polaska na put obično ponesemo putnu apoteka , doktorka Kovačević dodaje čime bi je trebalo još dopuniti.

– Navikli smo da uvek imamo probiotik treba da dodate i neki fitopreparat za urinarne infekcije i to bi nam bila neka prva pomoć1.41 1.58 Urinarana infekcija koja može da se iskomplikuje ako nereagujete na vreme a fitopreparati pružaju dobru prvu pomoć dok nestignete do lekara a može i u potpunosti da je sanira za kraj ističe dr Slađana Kovačević.

Veći rizik da se pojavi urinarnane infekcije imaju osobe koje se suočavaju sa padom imuniteta, oni koje unose nedovoljnu količinu tečnosti, koji imaju dijabetes, pesak ili kamen u bubregu.Važno je unositi više tečnosti , pokušati lečenje sa čajevima I drugim bilnim preparatima, ukoko to ne pomogne urolog je tu da odredi dalje lečenje kako bolest ne bi prerasla u hroničnu kada se teže leči.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad