Yunet
 

Zdravlje

Novi rendgen aparat u DZ Alibunar

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. septembar 2022. • 16:58 •

Novi rendgen aparat u DZ Alibunar

U Dom zdravlja Alibunar stigao je novi rendgen aparat. Postojeći analogni uređaj, star preko 30 godina zamenjen je digitalnim koji će olakšati budući rad radiologa i poboljsati iskustvo pcijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi.Dom zdravlja Alibunar posetila je zamenica pokrajinskog sekretara za zdravstvo AP Vojvodine dr Olivera Ivanov, a razlog za to je novi dijagnostički rendgen aparat koji je obezbeđen sredstvima tog sekretarijata.

Novopristiglim digitalnim aparatom građani će moći u svom Domu zdravlja dobiju brzu dijagnostiku i terapiju što je jako važno, istakao je direktor ove zdravstvene ustanove dr Valentin Ardeljan.

Do sada su pacijenti iz Alibunara za potrebe digitalnog snimanja rendgen aparatom morali da idu u Opšte bolnicu u Vršacu ili u Pančevu.

Oprema na odeljenju radiološke dijagnostike obnovljena je posle dugo vremena, prethodni aparat bio je star preko 30 godina i manje bezbedan za pacijete, kaže radiolog Branislav Gajić.Pored ovog aparata u Dom zdravlja Alibunar od septembra prošle godine sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo obezbeđeno je sanitetsko vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu kao i putničko ambulantno vozilo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad