Yunet
 

Zdravlje

U Opštu bolnicu stigao najsavremeniji aparat

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. septembar 2022. • 10:00 •

U Opštu bolnicu stigao najsavremeniji aparat

Najsavremeniji stub koji se koristi prilkom operacija kod ortopedskih povreda nedavno je stigao u Opštu bolnicu. Primena ovog stuba omogućava operacije kolena sa minimalno invazivnim metodama.

Na Odeljenju Ortopedije Opšte bolnice pre nekoliko godina je počela opracija kolena kada se kamerom ulazi u koleno i manje invazivnom metodom operiše. Nov stub za artoskopije već se primenjuje u hirurškoj sali pančevačke bolnice. Kolko je to značajno objasnio je načelnik Odeljenja za Ortopediju i traumatologiju.

Uspeli smo da nabavimo još jedan aparat za artoskopije, mi smo pre par godina počeli da radimo operacije na kolenima, da se kamerama ulazi u koleno što je manje invazivna metoda. Rade se ligamenti , meniskusi, kost, hrskavica. Mi smo imali stari stub koji smo delili sa drugim odeljenjima. Pre oko dva meseca dobili smo nov najsavremeniji stub četiri K i to će nam olakšati i poboljšati rad i poboljšati kvalitet usluge. Ortopedija je jako zavisna od aparata od mašina, bušilica to je ranije bio jako veliki problem jer je jako skupo. Na našu sreću i srećupacijenata uz veliku pomoć menađžmenta Opšte bolnice nabavili smo gotovo sve. – istakao je dr Mihajlo Mitrović.

Povrede najčešće nastaju kod sportista ili prilikom naglih pokreta kada dođe do uvrtanja noge, može doći do povređivanja ili kidanja meniskusa. Takođe starenjem dolazi do trošenja meniskusa, čak i usled prekomerne težine i prenaprezanja može doći do povređivanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena