Yunet
 

Zdravlje

U Laboratoriji Doma zdravlja dnevno preko 570 analiza

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. septembar 2022. • 19:00 •

U Laboratoriji Doma zdravlja dnevno preko 570 analiza

Služba laboratorijske dijagnostike Doma zdravlja svakog dana pored zakazanih pacijenta kojih je preko 500 laboratorijske analize uradi za oko 70 sugrađana kod kojih je potvrđen kovid 19. Gužvi nema zahvaljući zakazivanju I posebnog dela laboratorije gde se samo krv vadi pacijentima sa koronom.

U Laboratoriji Doma zdravlja analize krvi I mokraće svakog radnog dana obavi preko 5oo pacijenta . Zahvaljući načinu rada koji se sprovodi zakazivanjem nema više gužvi I čekajanja. Broj obolelih od kovida 19 se nepovećava a ovi pacijenti analize krvi rade u posebnoj prostoriji.

Redovnim radnim danom prima pacijente koji su zakazani, naravno hitni slučajevi , onkološki pacijeti, deca I trudnice ne zakazuju. Osim redovnog rada pacijente primamo I u kovid delu koja se nalazi u bočnom ulazu kovid ambulante I prima pacijente svakog dana od 7 do 18 časova. Što se tiče kovid pacijenta broj je konstantan već nekoliko nedelja, sredinom avgusta je došlo do povećanje, sad je to na dnevnom nivou od 50-70 pacijenta. – istakla je dr Danijela Ristovski Kornic načelnica Laboratorije Dom zdravlja.

Pored savremenih aparata za laboratorijske analize i lekara i medcinskih tehničara neophodno je da se i pacijenti pravilno pripreme pre nego što dođu na vađenje krvi.

Ta sama priprema je veoma važna I podrazumeva da 12 sati pre vađenja krvi ne bi trebali da jedu. Tog jutra potrebno takođe da ne doručkuju, ne piju kafu,sokove .Ukolko piju neku terapiju neka ponesu sa sobom I popiju nakon vađenja krvi ako lekar nije drugačije sugerisao. – rekla je dr Ristovski Kornic.

Zahvaljujući zakazivanju termina za vađenje krvi izbegnute su gužve i pacijenti ne treba da dolaze ranije već će biti prozvani u okviru svog termina.Takođe pacijenti koji imaju zakazane operacije i preglede kod lekara specijalista njima se izlazi u susret prilikom zakazivanja kako bi imali neophodne rezultate ne starije od 24 ili 48 sati njima se rezulatai izdaju I vikendom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad