Yunet
 

Zdravlje

Laboratorija Doma zdravlja Alibunar unapredila laboratorijski  informacioni  sistem

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. novembar 2022. • 18:30 •

Laboratorija Doma zdravlja Alibunar unapredila laboratorijski  informacioni  sistem

Pre dve nedelje u Laboratorijsku službu Doma zdravlja Alibunar implementiran je laboratorijski informacioni sistem. Značaj je ogroman jer omogućava bržu , precizniju dijagnostiku za pacijente istakla je specijalista kliničke biohemije i načelnica ove službe doktorka Danijela Marina.

To je od velikog značačaja , za pacijente jer se skraćuje vreme od primanja pacijenta do dobijanja rezultata.Za moje kolege je lakše jer se stvara baza podataka , gde se vidi cela istrija laboratorijskih nalaza i mogu da se skupe podaci u poslednjih 10 godina. – istakla je dr Marina.

Zahvaljući novom aparatu sve će biti elektronski povezano sa izabranim lekarom koji će imati uvid u sve analize koje su rađene u laboratoriji za svakog pacijenta.

Biće to elektronskoi upućivanje pacijenata , zna se koja tačno analiza treba da se uradi . Pacijent ne treba da dolazi više u laboratoriju po rezultat to će biti prosleđeno izabranom lekaru elektronski. Pacijent odmah na porijemu dobije jedan id broj koji ima sve podatke i onda nema grešaka ni prilikom prijema, ni prilikom rada.svaki muzorak može da se prati u realnom vremenu. – rekla je načelnica Marina.

Pacijenti više ne moraju da dolaze dva puta u laboratoriju već jednim dolaskom kada im se vadi krv ili uzima utrin na analizu za kraće vreme dobijaju rezultate koje će već imati u elektronskom kartonu i njihov izabrani lekar.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena