Yunet
 

Zdravlje

Dom zdravlja na Strelištu u borbi protiv dijabetesa

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. novembar 2022. • 14:46 •

Dom zdravlja na Strelištu u borbi protiv dijabetesa

Dom Zdravlja na Strelištu u Pančevu je i ove godine organizovao dan koji je posvećen preventivnom kontrolisanju dijabetesa i time omogućio svim građanima da se pridruže akciji i radi svog zdravlja obave preventivni pregled.

Dijabetes je hronična bolest iz grupeporemećaja metabolizma. Nastaje kada pankreas više ne luči dovoljno insulina ili ne može da iskoristi postojeći insulin. Ovo dovodi do hiperglikemije, povišenog nivoa glukoze u krvi čije dugotrajno prisustvo može dovesti do oštećenja tkiva i organa i ozbiljnih komplikacija.

Kako bi se na vreme otkrio i sprečio dalji razvoj ove podmukle bolesti, koja na prvi tren, ne daje nikakve simptome, a može biti i pogubna. Dom zdravlja na Strelištu je sproveo akciju preventivnog kontrolisanja šećera i time omogućio svim građanima Pančeva da izvrše rutinski pregled. Doktorka Meri Kulić šalje svim građanima poruku da veruju svojim izabranim lekarima, da se javljaju preventivno na ovakve preglede, da se blagovremeno kontrolišu i da žive jedan zdrav život.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad