Yunet
 

Zdravlje

Depresija mora da se leči

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. decembar 2022. • 15:55 •

Depresija mora da se leči

Savremen način života, previše stresa, manje vremena za porodici i prijatelje za neke je okidač da se javi neraspoloženje, nezadovoljstvo koje se često ukoliko dugo traje može da se pretvori u depresiju. Kolko su pacijenti to spremni da prihvate i potraže pomoć lekara posebno u manjim sredinama rekla je za TV Pančevo doktorka Felića Turkonja.

„Ima sve više depresivnih, često zbog nezadovoljstva u braku, porodici, gubitka posla javljaju se i skroz su negativni. Kada kažem vi ste depresivni oni napominju da nemaju problem, ali kroz razgovor se ipak otkrije uzrok“, istakla je doktorka.

Najčešća pitanja pacijenta koji treba da počnu da piju terapiju do kada će morati da konzumiraju lek i da li će im izazvati depresiju.

„Pitaju da li od leka imaju zavisnost, najmanje šest meseci moraju da piju a ako im bude dobro terapija se postepeno ukida i nestvara zavisnost“, navela je doktorka.

Doktorka Felića ističe da joj mnogo olakšava rad što poznaje pacikjente i leči više generacija u jednoj porodici.

„Mnogo mi znači jer imaju poverenja u mene, znam celu njihovu porodicu sve događaje, svadbe, razvode. Pristaju na terapiju i idu kod neuropsihijatra ako je potrebno“, rekla je doktorka i dodala da depresija mora da se leči jer samo tako se mogu savladati nedaće koje život donosi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad