Yunet
 

Zdravlje

Savremen rendgen aparat stigao u Dom zdravlja Alibunar

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. decembar 2022. • 16:02 •

Savremen rendgen aparat stigao u Dom zdravlja Alibunar

U Dom zdravlja Alibunar stigao je nov savremen rendgen aparat koji će omogućiti da pacijenti odmah dobiju rezultat koji će biti prosleđen izabranom lekaru. Zahvaljući novom aparatu pacijent će imati i minimalno zračenje prilikom snimanja .

Zahvaljući Pokrajinskom sekeratijatu za zdravstvo u Dom zdravlja Alibunar stigao je nov savremen digitalni rengen,koji je zamenio stari rendgen aparat koji je bio analogni i radio više decenija.Preko 13 miliona dinara izdvojeno je za kupovinu novog aparat koji će pacijentima omogućiti da odmah posle snimanja dobiju i snimak i rezultat.

Zahvaljući razumevanju Lokalne samouprave i želji da pacijentima koji gravitiraju ka ovoj opštini obezbede što bolje uslove za lečenje izdvojili su novac za krečenje celog Doma zdravlja Alibunar.

Opremu u zdravstvu je neophodno obnavljatii tako da u Domu zdravlja Alibunar nedostaje još neki ultrazvučni aparat, i dugi instrumenti koji se koriste u svakodnevnom radu. Zato nadležni iz ovog Doma zdravlja konkurišu na sve aktualne konkurse koji će im omogućiti ukolko prođu na konkursu dobiju sredstva za kupovinu novih aparata.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena