Yunet
 

Zdravlje

U Domu zdravlja Opovo trude se da obezbede kavalitetnu zdravstvenu zaštitu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. decembar 2022. • 10:40 •

U Domu zdravlja Opovo trude se da obezbede kavalitetnu zdravstvenu zaštitu

Dom zdravlja Opovo pokriva prostor sa oko 11 hiljada pacijenata i nastoje da obezbede svima njima dostupnost zdravstvene zaštite. Osim lekara koji rade u matičnom Domu zdravlja i sva mesta na teritoriji ove opštine ima izabraog lekara.

U Domu zdravlja Opovo radi nešto više od 20 lekara različite spcijalnosti, kako bi svim pacijentima u svakom momentu bila obezbeđena i dostupna zdravstvena zaštita. Prema rečima doktorke Sofije Popović, direktorke ove zdravstvene ustanove lekari redovno idu na specijalizacije.

„U našoj zdravstvenoj ustanovi rade dva lekara izabrana, pre podne i popodne, i hitna pomoć kao i ostale specijalističke službe. Postoji pedijatrijske služba sa tri lekara, ginekološka služba postoji, stomatološka, a ono što je vrlo bitno a naročito se to pokazalo tokom pandemije, postoje i apoteke. Mi smo jedini u Južnom Banatu koji su zadržali apoteke a to se pokazalo adekvatno“, kaže dr Sofija Popović, direktorka Doma zdravlja Opovo.

Veoma je značajno da jedna zdravstvena ustanova ima Službu hitne pomoći, jer u situacijama kada je nekome naophodno pomoći veoma brzo, pokazuje se koliki je značaj ove službe, naglašava doktorka Popović.

„Izazov je imati Hitnu medicinsku pomoć jer ipak ono što je odvaju u zdravstvu je da vi stignete na vreme i pružite na vreme medicinsku pomoć. Hitna medicinska pomoć je potreba, jer mi u manjim mestima smo se borili da imamo pravu medicinsku pomoć, izdvojenu sa celom ekipom koja radi 24 sata, a ne radi samo noću kao što je dugo vremena bilo, a izabrani lekar je izlazio na hitne slučajeve. Mi u ovom mometnu imamo kadar i imamo Hitnu medicinsku pomoć sa opremljenim vozilima i da stiženo do Pančeva ili Beograda u zavisnosti od potrebe pacijenata“, navodi direktorka Doma zdravlja Opovo.

U Domu zdravlja Opovo potrudili su se da nabave i najsavremenije aparate. U protekle dve godine kupljana su dva ultrazvučna aparata, a u ovu ustanovu stigao je i najsavremeniji digitalni rendgen aparat. Sve ovo omogućava meštanima Opovoa da u svom mestu obave najznčajnije preglede.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena