Yunet
 

Zdravlje

Vakcinacija dece u Domu zdravlja Alibunar skoro 100 procenata

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. decembar 2022. • 19:40 •

Vakcinacija dece u Domu zdravlja Alibunar skoro 100 procenata

Zahvaljući izuzetnom angažmanu lekara i medicnske sestre odziv dece koja se leče u pedijatrijskoj službi Doma zdravlja Alibunar za vakcinaciju , blizu je sto procenata. Pored vakcinacije u samom Domu zdravlja odlazi se i na kućne adrese kako bi što veći broj dece bio vakcinisan.

Posle prve BSŽ vakcine koju bebe dobijaju u porodilištu vakcinacija se nastavlja u Pedijatrijskoj Službi Doma zdravlja Alibunar. Tokom godine četoiri puta se organiziuje vakcinacija za decu organizuje u ambulantama Doma zdravlja .

Dr Milenko Ratković pedijatar

Kod nas je obuhvat vakcinacije dosta veliki od 96 do 98 , to postižemo jer mi nismo skoncentrisani samo na Alibunar i mi idemo pacijentima na noge.Ja sam bio u Seleušu, Dobrici vakcinisao tu decu i drugi pedijatra obiđe Janošik, Lokve i Banatski Karlovac , Nikolinci, Vladimirovac .Da nedolazimo nisu svi u mogućnosti da dođu , neki nemaju prevoz .

Zahvaljuči angažovanju pedijatar i medicnske sestre koji odlaze i na kućnu adresu ukolko je to neophodno odaziv za vakcinaciju u Opštini Alibunar je veliki.

Dr Milenko Ratković pedijatar

Vakcinacija od 98 do sto posto zavisi od uzrasta a da smo i sve kartone stavili u Alibunar i da smo čekali verujte da bi odziv vakcinacije bio bar 30 posto manji.

Zahvaljući vakcinama mnoge zarazne dečije bolesti su iskorenjenje, zato je važno posavetovati se sa pedijatrom i ukolko ima nekih nedoumica dobiti savet od lekara a ne od doktora gugla.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena