Yunet
 

Zdravlje

Nov aparat u laboratoriji Doma zdravlja u Opovu za brži i kvalitetniji rad

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. decembar 2022. • 15:22 •

Nov aparat u laboratoriji Doma zdravlja u Opovu za brži i kvalitetniji rad

Zahvaljujući sredstvima koja su obezbeđena iz budžeta opštine Opovo, za laboratoriji Doma zdravlja u ovom mestu nabavljen je novi Sfera duo aparat koji omogućava bolji i kvalitetniji rad zaposelnih. Pacijenti istog dana dobijaju rezultate i sve se radi bez zakazivanja.

Opština Opovo je u budžetu za ovu godinu opredelila je određena sredstva za Dom zdravlja. U ovoj ustanovi pokušavaju da sve službe opreme novim aparatima kako bi poboljšali svoj rad, kaže doktorka Sofija Popović, direktorka ove zdravstvne ustanove. Zato je za laboratoriju kupljan nov aparat, Sfera Duo.

„Kompletno službe novim aparatima pokušavamo da obnovimo. Jedan od tih aparata je i Duo Sfera, biohemijski najnoviji aparat koji će u svakom slučaju ovoj laboratoriji omogućiti bolji i kvalitetniji rad i ono što je najbitnije a izdvaja ovaj aparat jeste broj analiza koje povećan u ovom slučaju. Potrebna je brzina, broj analiza i kvalitet, to smo videli u predhodnim slučajevima. Lokalna samouprava je izdvojila dva i po miliona za ovaj biohemijski aparat i sa te strane on zaokužuje priču za potrebe svih službi, da može da izađe u susret“, kaže dirktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović.

Više od 400 analiza moguće je uraditi sada na dnevnom nivou, naglašava doktorka Popović, zahvaljujući ovom aparatu.

„Vi u jednom malom mestu nemate potrebe da plaćate prevoz i odlazite ka većim centrima pravite gužve i pravite ilsite. U svom mestu bez kazivanja urade se potrebne analize. U jednom malom mestu ako sve postoj, aparati i ljudstvo i dobro je organizovano u jednom danu uspevate sve da završite. Te analize koje ste danas uradili, danas i dobijate rezultate“ istakla je doktorka Popović.

Laboratorija u Opovu je sada kompletno opremljna novim aparatima. Osim toga zamenjen je informacioni sistem čime se ubrzava rad zaposlenih u ovoj službi opovačkog Doma zdravlja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad