Yunet
 

Zdravlje

Novi instrumenti u stomatološkoj Službi Doma zdravlja Alibunar

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. decembar 2022. • 18:13 •

Novi instrumenti u stomatološkoj Službi Doma zdravlja Alibunar

Stomatološka Služba Doma zdravlja Alibunar dobila je nove isnstrumente koji će biti postavljani do kraja godine kada bude završeno krečenje cele ustanove za koju je Lokalna samouprava izdvojila novac.

U Domu zdravlja Alibunar od osnivanja radi Stomatloška služba . Posto je uglanom starije stanovništvu najčešće se dolazi zbog protetskih radova.iako se u ovoj službi rade i popravke i lečenje zuba

Ovih dana smo dobili za kapsule almangana i za zubnu tehniku još nije postavljeno jer očekujemo da se okreći i da onda stavimo kada je sve čisto.Naši pacijenti sa teritorije Opštine Alibumnar ne treba da brinu zbog plombi jer imamo dovoljno materijala.

Nažalost veki broj pacijenta ostane bez zuba i neophodna je protetika. . Odlazak kod zubara ne bi trebalo da bude problem ranije smo se plašili bola alli se sada anestezijom i taj problem prevazilazi.

Ne čeka se dugo ali radimo samo klasične proteze jer naša tehnika nije u mogućnosti da radi druge.To priznaje i socijalno za pacijante preko 65 goodina je besplatno.

Doktor Ardeljan je poslao i lepu poruku zbog čega treba da čuvamo svoje zube.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena