Yunet
 

Zdravlje

Kovačica dobila  hiruršku  salu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. januar 2023. • 20:24 •

Kovačica dobila  hiruršku  salu

Žitelji Opštine Kovačica neće više morati da dolaze u Opštu bolnicu Pančevo zbog ,manjih hiruških intervencija .U Domu zdravlja Kovačica urađena nova hiruška sala koja je počela sa radom. Takođe ponovo se rade specijalistički pregledi endokrinologa, kardiologa I deramatologa.

Pacijenti koji se leče u Domu zdravlja Kovačica od nedavno ponovo imaju mogućnost da za preglede kod kardiologa, dermatologa i ginekologa ne moraju da dolaze u Pančevo već ih specijalisti pregledaju i obavljaju dijagnostiku u zdravstvenoj ustanovi u kojoj se leče. Manje hiruške intervencije rade se i u Domu zdravlja Kovačica istakao direktor Živojin Sorinel .

Uspeli smo uz pomoć Lokalne samouprave uspeli smo da uradimo za naše pacijente uspeli malu salu za manje hiruške intervemncije .Zakazuje se jednom nedelje odziv građana veliki mnogo smo im olakšali ne idu za Pančevo , pa dve kontrole , mnogo smo im olakšali. Najskuplji je bio elektro nož koji dosta košta, zatim sto za hirurgiju , reflektori , sterilizator . Sve ide u okviru sedam dana nema čekanja zakazuje se na opštoj praksi ili dolaze lično da zakažu.2,3023Mogu da obave kardiologiju da ih pregleda endokrinolog imamo i onko hirurga u odnosu na druge Domove zdravlja imamo specijaliste i čak subspecijaliste. Kovačički Dom zdravlja može da se pohvali da je svojim pacijentima omogućio preglede kod lekara specijalsite zbog kojih su ranije dolazili u Pančevo kao i u opštu bolnicu za bilo koju vrstu hiruških intervencija

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena