Yunet
 

Zdravlje

Ne povećava se broj obolelih od gripa   

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. mart 2023. • 16:15 •

Ne povećava se broj obolelih od gripa   

Stiče se utisak da je povećan broj obolelih od virusnih infekcija koje su praćeni povišenom temperaturom , kašaljem , kijavicom a podaci Zavoda za javno zdravlje Pančevo pokazuju da nema povećanja obolelih od virusnih infekcija, zašto se onda čini da je veći broj obolelih objasnila je doktorka Slađana Tomić epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje.Virusne infekcije su uobičajene za ovo doba godine ali se stiče utisak da su svi bolesni a najčešće se prilikom testiranja utvrdi da nije kovid 19. Zavod za javno zdravlja Pančevo sada radi i nove analize koje mogu da pokažu o kom virusu je reč.

Zavod za javno zdravlje Pančevo ima mogućnost da dijagnostikujemo respiratorne viruse i virius gripa .Nemamo povećanje u odnosu na prethodnu nedelju čak blagi pad. Na sto hiljada stanovnika imali smo 133 incidenca a preko 400 je srednji intezitet.

Zašto se stiče utisak da je povećan broj obolelih koji imaju povišenu temperaturu , kašalj i kijavicu a podaci pokazuju da nema povećanja obolelih od virusnih infekcija,objasnila je doktorka Slađana Tomić epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje.

Kijavica, bol u grlu tempetaura , loše se oseća ako to pogledamo smanjilo se na 50 pacijenata ali na to sada imamo i grip koji dobija na značaju i druge respiratorne infekcije i onda jeste u ambulantama povećan broj pacijenta.Ali kada to raščlanimo vidimo da je to uobičajen broj obolelih za ovaj period godine.

Ipak koji god da je virus u pitanju potrebno je posetizti izabranog klekara kako se ne bi potkrao neki bronhitis ili upala pluća, Međutim zlatno pravilo koje zaboravljamo je da moramo da pijemo dosta tečnosti ali i da bolest odležimo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena