Yunet
 

Zdravlje

Dom zdravlja Opovo: U planu kupovina nove opreme

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. april 2024. • 09:05 •

Dom zdravlja Opovo: U planu kupovina nove opreme

Dom zdravlja Opovo u predhodnom periodu nabavio je nov rendgena aparat, mamograf je digitalizovan, kupljna je nova najsavremenija stomatološka stolica. Ambulante su opremljene i novim ultrazvučnim aparatima, a u ustanovi rade i specijalisti. Ipak ovde ne misle da stanu, jer je neophodno nabaviti i nov pokretni ultrazvuk za pacijente koji žive u selima na teritoriji opovačke opštine.

– Zašto bi pacijent dolazio iz Sakula, zašto ne bismo imali pokretni ultrazvuk, a ja se nadam da ćemo nastaviti pregovore i da ću doći do aparata, kako bi opremila sva ta mala mesta. Sve te jedinica sada će imati lekara, apoteku, tehniku da mogu samostalno da funkcionišu, rekla je dr Sofija Popović – direktorka Doma zdravlja Opovo.

Opovački Dom zdravlja ima i tri sanitetska vozila, dva su kupljena sredstvima dobijenim iz pokrajne, dok je za jedno novac obezbedila lokalna samouprava. sada je u planu kupovina i terenskog vozila, naglašava doktorka Popović.

– Lokalna mesta moraju da imaju svoja terenska vozila, to nam je uvek u manju, stara vozila i pređena kilometraža ….. Sestra na terenu treba zajedno sa doktorom da ode i da inekciju i obiđe pacijenta, rekla je dr Sofija Popović – direktorka Doma zdravlja Opovo .

Na teritoriji opštine Opovo živi starije stanovništvo koji ovde provode svoje penzionerske dane, ali ima i roditelja sa malom decom. Želja ljudi koje vode Dom zdravlja u ovoj južnobanatskoj opštini je da svima obezbede odgovarajuću zdravstvenu zaštitu u svakom momentu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena