Yunet
 

Zdravlje

Besplatna edukacija za zaposlene u zdravstvenim ustanovama

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. maj 2024. • 10:54 •

Besplatna edukacija za zaposlene u zdravstvenim ustanovama

Dom zdravlja Vršac, u saradnji sa Komorom zdravstvenih ustanova Srbije i Kancelarijom poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, organizovao je besplatnu edukaciju za zaposlene u zdravstvenim ustanovama, u cilju edukacije radnika, kako bi na najbolji i najadekvatniji način odgovorili na zahteve tražioca informacija.

Edukacija zaposlenih, obuhvatila je oblast slobodnog pristupa informacijama od javnog značaja i zaštite podataka o ličnosti i održana je u zdravstenim ustanovama Južnobanatskog okruga.

Sastanku su prisustvovali predstavnici iz svih Domova zdravlja i Opštih bolnica Južnog Banata, kao i direktor Komore zdravstvenih ustanova Srbije, dipl. ekonomista Snežana Rašić Đorđević, a sam edukativni sastanak bio je predviđen isključivo za radnike zdravstenih ustanova Južnog Banata.

“Povod za edukaciju je zloupotreba prava na slobodan pristup informacijama od javnog značaja, kao i problem plaćanja troškova žalbenog postupka. Cilj Komore je da pomogne zdravstvenim ustanovama, da zbog zloupotrebe sistema prevaziđu probleme i da rade ono za šta i postoje, a to je briga o zdravlju naših građana”, obrazložio je dr Borko Minić, direktor Doma zdravlja Vršac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena