Yunet
 

Zdravlje

Dom zdravlja Opovo: Na akciji preventivnih pregleda 31 osoba

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. maj 2024. • 13:23 •

Dom zdravlja Opovo: Na akciji preventivnih pregleda  31 osoba

U nedelju 26.maja Dom zdravlja Opovo je u okviru akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije organizovao akciju besplatnih preventivnih pregleda. Pregledana je 31 odrasla osoba, konstatovan je povišen krvni pritisak kod 3 osobe, urađeno je 16 rendgen snimaka pluća od kojih je kod dve osobe nakon patološkog rendgen nalaza zatražena dalja dijagnostika.
Po prvi put a akciju preventivnih pregleda uključen je i pedijatar Doma zdravlja koji je radio fizikalni pregled dece i školske dece, a u cilju pregleda kičme, stopala i celokupnog lokomotornog sistema. Pregledano je ukupno šestoro dece i konstatovano da svako dete od pregledanih ima deformitet lokomotornog sistema. Zastupljeni su deformiteti stopala I grudnog koša. 28 građana iskoristilo je mogućnost da uradi hormonalni status štitne žlezde i urade tumor marker prostate.
Akcija je bila uspešna, Dom zdravlja Opovo se zahvaljuje svim građanima koji su došli na preventivni pregled i još jednom apaluje na sve sugrađane da obavljaju preventivne preglede blagovremeno kao bi se ili sprečio nastanak oboljenja ili započelo lečenje u ranim fazama kada je i uspešnost lečenja veća.

FOTO: RTV PANCEVO

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena