Yunet
 

Društvo

Simo Salapura: Jedini protivnapad jeste vakcinacija

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 1. oktobar 2021. • 20:56 •

Simo Salapura: Jedini protivnapad jeste vakcinacija

U centralnoj informatinvoj emisiji RTV Santos, gradonačelnik Zrenjanina govorio je trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srednjobanatskom okrugu. Govoreći o stopi vakcinisanosti na području grada Zrenjanina, Salapura je istakao da tu nema velikih odstupanja u odnosu na republički prosek.

– Imamo sva sredstva, sve resurse, ali je neophodno da se vakcinišemo. To je osnovni uslov za zaustavljanje ove pandemije. Danas sam primio treću dozu, buster dozu i osećam se dobro. Želeo sam ličnim primerom da ukažem na to da je vakcinacija dobra i nephodna stvar- rekao je Salapura.

O pritužbama građana na višesatno čekanje u redovima kako u hali Medison, tako i ispred Stare specijalističke, gradonačelnik je rekao da se radi o izolovanim slučajevima i da su to uglavnom oni građani koji se za prvu dozu nisu prijavili putem E-uprave.

Tokom gostovanja u emisiji „Dan“ gradonačelnik Zrenjanina je istakao da nije zadovoljan funkionisanjem gradskog prevoza, kao i da je svestan da je poskupljenje karte za ovaj vid prevoza putnika veoma nepopularna, ali nažalost preko potrebna mera.

– Ovo je mera koja je odlagana od letos i, nažalost, morali smo da donesemo odluku o poskupljenju. Cena naftnih derivata je povećana, kao i minimalna cena rada, što dodatno utiče na troškove poslovanja preduzeća koja vrše prevoz u našem gradu. Takođe, korona je učinila svoje, posebno u sektoru transporta. Iznuđeni smo sa ovakvim rešenjem.

Ceo intervju gradonačelnika Zrenjanina možete pogledati u videu ispod.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena