Yunet
 

Društvo

Ministar Krkobabić: Interesovanja za subvencije prevazilaze sva očekivanja, dnevno i do 30 zahteva

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 6. oktobar 2021. • 13:44 •

Ministar Krkobabić: Interesovanja za subvencije prevazilaze sva očekivanja, dnevno i do 30 zahteva

Ministar za brigu o selu Republike Srbije Milan Krkobabić, zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom, posetio je naseljeno mesto Perlez i porodicu Milana Miškovića, korisnika Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2021. godinu.

– Mogu da kažem da smo na teritoriji Zrenjanina da definišemo osam kuća u osam sela, od Perleza do Banatskog Despotovca, a još četiri su u obradi. Dakle, dvanaest kuća u ovom prvom koraku. Istakao bih da je interesovanje u ovom prvom konkursu ogromno, interesovanje prevazilazi sva očekivanja. Iz svih delova Srbije stižu zahtevi, između 20 i 30 dnevno- rekao je Milan Krkobabić tokom današnje posete.

Prema navodima Krkobabića, resornom ministarstvu je obećano da će Vlada Srbije u sledećem rebalansu budžeta za Program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom izdvojiti znatno veća sredstva. Cilj Ministarstva za brigu o selu je da se u 150.000 napuštenih kuća ponovo usele porodice i time ožive srpska sela.

Milan Mišković iz Perleza dobitnik je bespovratnih sredstava i ističe da mu je ovaj program omogućio da započne porodični život.

– Ovaj projekat mi je mnogo pomogao, a očekujem da će se ostvariti i obećanja Ministarstva poljoprivrede, pa će se slobodno poljoprivredno zemljište ustupiti mladim poljoprivrednicima na korišćenje. To bi svakako podstaklo mnoge mlade ljude da ostanu na selu- naveo je mladi poljoprivrednik iz Perleza.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena