Yunet
 

Društvo

Održana 14. sednica Skupštine grada Zrenjanina

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 13. oktobar 2021. • 13:34 •

Održana 14. sednica Skupštine grada Zrenjanina

U Velikoj sali Kulturnog centra danas je održana četrnaesto zasedanje Skupštine grada Zrenjanina, a na dnevnom redu našlo se jedanaest tačaka.

Odbornici su usvojili predloge Odluke o izmenama i dopunama Odluke o parkiranju vozila, Odluke o izmenama i dopuni Odluke o osnivanju Narodnog muzeja Zrenjanin, Izmene i dopune Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2021. godinu i Odluke o pokretanju postupka davanja u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina.


U nastavku sednice usvojeni su i predlozi Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Statuta Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ Zrenjanin, Zaključka o davanju saglasnosti na Izmene i dopune Posebnog programa o korišćenju subvencija iz budžeta grada Zrenjanina za JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin za 2021. godinu, Zaključka o davanju saglasnosti na Izmene i dopune Programa poslovanja JKP “Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin za 2021. godinu, kao i Zaključka o prihvatanju Druge izmene Programa poslovanja JP “Gradska stambena agencija“ Zrenjanin za 2021. godinu.


Usvojen je i Izveštaj o realizaciji Godišnjeg plana rada Predškolske ustanove Zrenjanin za radnu 2020/2021. godinu, kao i Godišnji plan rada Predškolske ustanove Zrenjanin za radnu 2021/2022. godinu, a zatim i Predlog Zaključka o prihvatanju Informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima čiji je osnivač grad Zrenjanin, za period od 01.01. do 30.06.2021. godine. U pitanju su tačke na koju je prethodnu saglasnost dalo i Gradsko veće, a razmatrane su na prethodnoj sednici tog tela.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad