Yunet
 

Društvo

Zrenjaninski ugostitelji ogorčeni- Nećemo da delimo goste na vakcinisane i nevakcinisane

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 25. oktobar 2021. • 17:39 •

Zrenjaninski ugostitelji ogorčeni- Nećemo da delimo goste na vakcinisane i nevakcinisane

Povodom odluke Vlade Srbije i Kriznog štaba o primeni kovid propusnica oglasili su se i zrenjaninski ugostitelji. Iako su pojedini našli model poslovanja, većina njih nije zadovoljna novim pravilima i ističu da se kola opet slamaju na njima.

Odlukom Vlade u ugostiteljskim objektima nevakcinisana lica mogu da borave samo do 22 sata, nakon čega moraju da se udalje iz lokala. Zrenjaninski ugostitelji ističu da su nezadovoljni odlukom i kaznama koje su određene, jer se time stiče utisak da su osoblje i vlasnici lokala direktno odgovorni za nečiju odluku o vakcinaciji, odnosno o nevakcinaciji. Kako je istaknuti zrenjaninski ugostitelj istakao, ne želi da učestvuje u stvaranju pristiska gostima, niti da istima traži da prikažu kovid propusnicu, stoga će njegov lokal raditi do momenta kada je potrebna kovid propusnica, odnosno do 22h.

Vlasnici ugostiteljskih objekata u Zrenjaninu ističu da su teškom mukom prebrodili krizu uzrokovanu zatvaranjem ove delatnosti prošle godine, a ovo je još jedan udar na poslovanje. Većina vlasnika kafića i restorana na teritoriji Zrenjanina donela je odluku da skrati radno vreme, što znači da će Zrenjaninci u kafićima moći da borave samo do 22 časa, bilo da su vakcinisani ili ne.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena