Yunet
 

Društvo

Gradonačelnik Zrenjanina: Zrenjaninci bezbedni kada je kvalitet vazduha u pitanju

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 5. novembar 2021. • 19:21 •

Gradonačelnik Zrenjanina: Zrenjaninci bezbedni kada je kvalitet vazduha u pitanju

Grdonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, gostujući u centralnoj informativnoj emisiji RTV Santos, govorio je aktuelnim dešavanjima u Gradu sa akcentom na kvalitet vazduha i očuvanje životne sredine. Salapura je istakao da se kvalitet vazduha redovno kontroliše, te da će u narednom periodu kontrole biti učestalije, jer je u planu uvođenje novih mernih mesta na teritoriji Zrenjanina.

– Time će se dobiti kompletnija slika kada je kvalitet vazduha u našem gradu u pitanju, što će omogućiti pravovremeno reagovanje ukoliko dođe do nekog zagađenja. Prema izveštajima koje smo dobili od Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine i urbanizam kvalitet vazduha u našem gradu je zadovoljavajući, svi parametri su u dozvoljenim granicama. Možemo da kažemo da su Zrenjaninci bezbedni kada je kvalitet vazduha u pitanju- rekao je Salapura.

Pored postojećih mernih mesta koje se nalaze na Trgu Dositeja Obradovića, Bulevaru Veljka Vlahovića i MZ Elemir, kako je naveo gradonačelnik Zrenjanina, na predlog Zavoda za javno zdravlje biće uvedeno još mernih stanica.

– Nova merna mesta, kako je planirano, nalaziće se u okviru sportskog centra “Partizan”, u Mužlji i u blizini Gerontološkog centra Zrenjanina. Mi želimo da naš grad bude zeleniji, želimo da nam svima ekologija i zaštita životne sredine budu prioritet. U tom smislu, mi ulažemo u ozelenjavanje grada. Ove godine smo za tu namenu, zajedno sa Ministarstvom zaštite životne sredine. Ukupno 20 miliona dinara je izdvojeno za pejzažno uređenje Zrenjanina.

U okviru projekta ozelenjavanja Zrenjanina, uređuje se i teći po veličini park u gradu koji se nalazi u naselju Putnikovo. Prema rečima gradonačelnika, vise od 3 hektara zelenih površina biće dodatno pošumljeno. Planirano je da se radovi završe do 30. novembra. Na poslovima ozelenjavanja i pošumljavanja angažovani su radnici JKP “Čistoća i zelenilo”.

Kompletan intervju sa gradonačelnikom Zrenjanina možete pogletati na našem Youtube kanalu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena