Yunet
 

Društvo

Simo Salapura: Svi investitori moraju da posluju po propisima

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 19. novembar 2021. • 19:25 •

Simo Salapura: Svi investitori moraju da posluju po propisima

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, gostujući u emisiji „Dan“, rekao je da je na teritoriji grada Zrenjanina zabeležen manji broj novozaraženih. Tokom prethodnih dana prisutan je trend pada broja novozaraženih korona virusom- u odnosu na prethodne dane kada je bilo registrovano gotovo sto slučajeva dnevno, sada je taj broj za 40 do 50 odsto manji.

Ipak, čini se da je situacija sa vijetnamskim radnicima angažovanim u kompaniji Linglong uzela primat. Povodom uslova u kojima žive pomenuti radnici juče se oglasila i uprava Linglonga, ali i gradonačelnik Zrenjanina.

– Priča o zagađenju životne sredine koja je direktno uslovljena postojanjem kompanije Linglong bila je tendenciozna i, konačno, neistinita. Svaki investitor je jednak pred zakonom, dakle, on mora da poštuje propise i grada Zrenjanina i Republike Srbije. Mene kao gradonačelnika interesuje benefit, opšti benefit koji će ta investicija doneti, najpre gradu, a onda i čitavoj Srbiji. Mi (lokalna samouprava) pravno nemamo nadležnost nad aktuelnim problemom, ali želim da istaknem da smo na raspolaganju kako građanima Zrenjanina, tako i investitorima ukoliko imaju bilo kakve nedoumice. Još jednom ću ponoviti, svi koji posluju, moraju da posluju po propisima, a mi ćemo u slučaju potencijalnih neregularnosti postupiti u skladu sa našim nadležnostima- rekao je Salapura.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena