Yunet
 

Društvo

Vojska Srbije najviše aktivnosti broji krajem godine

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 24. novembar 2021. • 16:13 •

Vojska Srbije najviše aktivnosti broji krajem godine

Vojska Republike Srbije najviše aktivnosti broji krajem godine kada se na istorijski važnim datumima vide sposobnosti vojnika na delu. Potpukovnik komandant 11. Pešadijskog bataljona u Pančevu, Goran Roganović, istakao je da je njegov bataljon učestvovao u brojnim aktivnostima u okviru zadataka prve misije, odnosno odbrane države.

– Mi konstantno sprovodimo aktivnosti obuke i naši su pripadnici učestvovali na velikim vežbama koje su održane ove godine. Istakao bih i vežbu „Tisa“ sa pripadnicima rečne flotile, a koja je izvedena uspešno na nivou Prve brigade kopnene vojske. Pored toga, naš bataljon sprovodi obuke gađanja, taktičke vežbe, kao i samostalne zadatke- rekao je otpukovnik komandant 11. Pešadijskog bataljona u Pančevu, Goran Roganović i dodao da njegov bataljon i sledeće godine očekuju aktivnosti obuke.

Lica koja su mlađa od 30 godina i državljani su Republike Srbije, a služili su vojni rok sa oružjem, mogu da se prijave i zaposle se kao profesionalni vojnici pri Vojsci Srbije, bez obzira na pol. Ostalim licima koja su zainteresovana za rad u Vojsci, a nalaze se u vojnoj evidenciji, potpukovnik komandant Roganović uputio je poziv za služenje dobrovoljnog vojnog roka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena