Yunet
 

Društvo

Inspekcija najavljuje pojačane kontrole tokom Crnog petka

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 25. novembar 2021. • 15:09 •

Inspekcija najavljuje pojačane kontrole tokom Crnog petka

Od početka primene kovid porpusnica, inspekcija na terenu svakodnevno vrši kontrolu poštovanja porpisanih epidemioloških mera, odnosno validnosti kovid sertifikata. Međutim, pojačan nadzor ne vrši se samo u kafićima i restoranima, već i u kladionicama, igraonicama, trgovinskim radnjama, salama za venčanja, kao i u gradskom prevozu.

– U proteklih mesec dana izvršeno je 772 nadzora, od čega je 449 nadzora bilo u ugostiteljskim objektima, 188 u trgovinskim objektima, 92 puta smo kontrolisali javni prevoz. Takođe, kontrola je vršena u 92 kladionice, kao i na gradskim pijacama. Do sada smo izdali 27 prekršajnih naloga, a oni su uglavnom izdavani fizičkim licima i to za nepoštovanje epidemioloških mera, odnosno, lica nisu nosila zaštitne maske, ostatak naloga odnosi se na nepoštovanje kovid sertifikata i tu su uglavnom kažnjeni ugostitelji- rekao je Milan Jovanov, načelnik odeljenja Inspekcija zrenjaninske Gradske uprave.

U protekle dve nedelje nije ispisana ni jedna kazna za nepoštovanje kovid mera ( propusnica i nošenje maski u zatvorenom) u ugostiteljskim objektima, ali je Milan Jovanov najavio da će se tokom Crnog petka vršiti pojačana kontrola trgovinskih objekata.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad