Yunet
 

Društvo

Zrenjanin dobio sredstva za projekat poboljšanja bezbednosti saobraćaja u zoni škole u Tomićevoj ulici

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 28. decembar 2021. • 09:59 •

Zrenjanin dobio sredstva za projekat poboljšanja bezbednosti saobraćaja u zoni škole u Tomićevoj ulici

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić uručio je danas predstavnicima gradova i opština u AP Vojvodini, među kojima je i Grad Zrenjanin, ugovore u vrednosti od 38 miliona dinara za sufinansiranje projekata razvoja saobraćaja i putne infrastrukture u 2021. godini.

U ime Grada Zrenjanina ugovor je potpisao zamenik gradonačelnika Saša Santovac. Na konkursu resornog sekretarijata podržano je 27 projekata, koji će biti realizovani u 18 jedinica lokalne samouprave. Bespovratna sredstva obezbeđena su za uređenje zona škola, semaforizaciju raskrsnica i projektovanje kružnih tokova.

Zrenjaninu su sredstva dodeljena za projekat – Poboljšanje bezbednosti saobraćaja u zoni škole u Tomićevoj ulici. Ukupan iznos potreban za realizaciju projekta je 1.804.078,75 dinara, a Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj za tu namenu opredelilo je 900.000 dinara.

Projekti postavljanja brzih displeja u zonama škola podržani su u Odžacima, Staroj Pazovi, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Žitištu i Čoki.  Za semaforizaciju raskrsnica sredstva su dobili Kanjiža, Kikinda, Pećinci i Bečej. Sredstva za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kružnih tokova dobili su Kikinda, Žabalj, Senta, Odžaci i Subotica. Podržani su i projekti izrade tehničke dokumentacije za semaforizaciju raskrsnica u Pančevu i Subotici.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad