Yunet
 

Društvo

Godišnje karte za korišćenje gradskog prevoza u Zrenjaninu

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 5. januar 2022. • 14:12 •

Godišnje karte za korišćenje gradskog prevoza u Zrenjaninu

Do 31. januara osobe starije od 65 godina, ratni vojni ivalidi i invalidi treće kategorije mogu da preuzmu besplatnu godišnju kartu za korišćenje gradskog prevoza, čiju izradu plaćaju jednokratno. Ova povlastica može da se koristi bez ograničenja do 2023. godine.

Pravo na povlašćen gradski prevoz na teritoriji grada Zrenjanina ostvaruje se preko preduzeća NET BUS CO DOO, kojem je povereno obavljanje komunalne delatnosti javnog linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Zrenjanina.

Pravo na povlašćen gradski prevoz ne obuhvata troškove izrade legitimacije za povlašćen prevoz koju izdaje ovlašćeni prevoznik i njega snose korisnici,a ovi troškovi iznose 1800 dinara.

– Ove godine uvedena je jedna bitna novina. Naime, svi đaci osnovnih i srednjih škola, takođe mogu da ostvare pravo na besplatan gradski prevoz. Sve što je potrebno je da donesu potvrdu iz škole i 500 dinara, jer je to cena po kojoj ostvaruju pravo na dalje korišćenje besplatnog prevoza. Karte se izdaju na magistrali, kao i na šalteru autobuske stanice u periodu od 8 do 19 časova– navode iz NET BUS-a.

Za sve dodatne informacije kontakt telefon je: 023 3150183.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad