Yunet
 

Društvo

Počeli radovi na zameni železničkog mosta u Zrenjaninu

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 5. januar 2022. • 12:29 •

Počeli radovi na zameni železničkog mosta u Zrenjaninu

“Infrastruktura železnice Srbije” A.D. saopštila je da će na pruzi Zrenjanin – Zrenjanin fabrika, od 4. januara 2022. godine biti obustavljen železnički saobraćaj zbog radova na zameni železničkog mosta preko Begeja. Izvođači radova počeće najpre sa demontažom postojećeg, a potom i postavljanjem novog mosta. Obustava železničkog saobraćaja trajaće do 19. aprila 2022. godine.

Kako se dalje navodi u saopštenju, na taj način „Infrastruktura železnice Srbije“ i u novoj godini nastavlja sa velikim investicionim i infrastrukturnim radovima na modernizaciji železničke mreže u Srbiji. Radove na mostu izvodiće konzorcijum firmi koji čine „Karin komerc“ iz Veternika, „Čelik“ iz Bačkog Jarka, „Trioprojekt“ iz Beograda, kao i „Geodetski biro“ iz Veternika.

Predviđeno je da most dug 55 metara dobije novu čeličnu rešetku, a novi most biće izrađen od demontiranih elemenata montažno – demontažne konstrukcije koja je bila postavljena preko Dunava u Novom Sadu, dok nije izgrađen novi “Žeželjev most”. U prvoj fazi radova predviđeno je da se na mostu u naselju “Berbersko” obavi postavljanje šipova koji će služiti za demontažu mosta, kao i da se obave drugi neophodni radovi. Kada se ova faza završi, prema projektu očekuje se da radnici počnu sa sečenjem i demontažom postojeće konstrukcije mosta. Stara čelična konstrukcija biće odložena na šipove i skele koji će biti postavljeni u januaru, a zatim će biti izmeštena na obalu Begeja.

Nakon tih aktivnosti uslediće radovi na ojačanju konstrukcije mosta, obloga stubova, ležišta, kako bi otpočeo posao postavljanja nove čelične konstrukcije mosta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena