Yunet
 

Društvo

Simo Salapura: Kupac fabrike vode je referentni subjekt na međunarodnoj sceni

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 21. januar 2022. • 19:00 •

Simo Salapura: Kupac fabrike vode je referentni subjekt na međunarodnoj sceni

Fabrika vode prodata je kompaniji „Pannonian Water DOO“ iz Beograda za dvostruko manje novca nego što je prvobitno bilo procenjeno. Ovu informaciju potvrdio je pre nekoliko dana i javni izvršitelj Dragan Nikolić, ali se do sada niko od zvaničnika ovom prilikom nije oglašavao.

Gostujući u emisiji „Dan“, gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, potvrdio je da je fabrika konačno dobila novog vlasnika i objasnio šta to dalje znači za stanovnike Zrenjanina i, konačno, hoće li posle 18 godina u gradu na Begeju pobovo biti distribuiarana ispravna pijaća voda?

– Da, ovo je velika i značajna vest za sve Zrenjanince. Zadovoljni smo što je fabrika pronašla kupca, zadovoljni smo što je njihova (Pannonian Water) matična kompanija referentni subjekt na međunarodnoj sceni, sa dovoljno iskustva. Ovih dana se po medijima provlači informacija kako je kompanija osnovana sa sto dinara početnog kapitala, ali hoću da istaknem da je ova firma uložila skoro 4 miliona evra u tehnologiju. U današnje vreme zaista niko ne bi dozvolio sebi rizik da ulaže tolika sredstva u tehnologiju koja nije proverena. Još uvek je rano govoriti o konkretnom datumu kada će Zrenjaninci dobiti pijaću vodu. Mi imamo formirane ekspertske timove koji će pratiti razvoj situacije- rekao je Salapura.

Gradonačelnik se osvrnuo i na činjenicu da je ovo osamnaestogodišnji problem i dodao da sada postoji izvesnost da će problem biti rešen.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena