Yunet
 

Društvo

Potpisan ugovor o otuđenju najveće građevinske parcele u nekom od naseljenih mesta

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 24. januar 2022. • 13:27 •

Potpisan ugovor o otuđenju najveće građevinske parcele u nekom od naseljenih mesta

Grad Zrenjanin ostvario je u prethodnoj godini rekordne prihode od otuđenja gradskog građevinskog zemljišta, jer je od prodaje parcela na osnovu dva javna oglasa u budžet Grada Zrenjanina uplaćeno skoro 60 miliona dinara. Uz brojne parcele u samom gradu Zrenjaninu, na kojima će investitori graditi poslovne, individualne stambene i objekte kolektivnog stanovanja, zabeležena je i prodaja najveće građevinske parcele u nekom od naseljenih mesta – 2,8 hektara na ulazu u naseljeno mesto Ečka, za koju je investitor, kompanija “Linglong”, platio 14 miliona dinara.

Kroz refleksiju prodatih građevinskih parcela, stoji i podatak da je u ovom trenutku na teritoriji Zrenjanina otvoreno više od deset gradilišta novih stanova, da je u pripremi još nekoliko lokacija i da je to najpouzdaniji pokazatelj ukupnih privrednih kretanja u gradu. Izgradnja velikih proizvodnih pogona, kao i najavljene kapitalne infrastrukturne investicije čija realizacija predstoji, učinile su tržište stanogradnje u Zrenjaninu veoma dinamičnim i taj proces biće prisutan i u ovoj građevinskoj sezoni.

Značajan doprinos izgradnji stanova, i to kroz izgradnju pet stambenih objekata sa oko 300 stanova, daće i kompanija “Linglong”, čiji su predstavnici danas u Gradskoj kući potpisali ugovor o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom. Kako je istakao gradonačelnik Zrenjanina prilikom donošenja rešenja Gradskog veća o otuđenju građevinskog zemljišta, objekti kolektivnog stanovanja u Ečki biće namenjeni rezidencijalnom stanovanju, kao i za stanove srpskim i kineskim radnicima, zaposlenim u samoj kompaniji.

Ovakva investicija neminovno dovodi i do izgradnje pratećih sadržaja, poput novih trgovinskih objekata, poslovnih lokala druge namene, dečjih igrališta i slično, omogućava nova zapošljavanja i generalno menja ekonomsku sliku okruženja.

Parcela na kojoj će se graditi novo stambeno naselje nalazi se na obodu naseljenog mesta Ečka i oslanja se na pojas budućeg autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, koji će se sa sadašnjim državnim putem Zrenjanin – Beograd ukrštati upravo na potezu između ulaza u Ečku i industrijske zone “Jugoistok”, odnosno pogona “Linglonga”. Uz ovako planiranu buduću izgradnju, Ečka u skoroj budućnosti postaje, praktično, deo grada Zrenjanina.  

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad