Yunet
 

Društvo

Još bebi sedišta na poklon od grada

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 23. maj 2022. • 14:23 •

Još bebi sedišta na poklon od grada

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno sa pomoćnicom Snežanom Vučurević i zamenikom Sašom Santovcem, uručio je danas još pedeset auto – sedišta za bebe rođene početkom ove godine.

Pozdravljajući roditelje i njihove bebe gradonačelnik je podsetio da je i ove godine nastavljena tradicionalna akcija koju Grad Zrenjanin sprovodi od 2014. godine u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina.

Ove godine podelili smo sto sedišta više u odnosu na prošlu godinu i to nije samo podrška pronatalitetne politike u našem gradu, već i veoma bitno sa aspekta bezbednosti u saobraćaju – rekao je on.

Kada je u pitanju podrška pronatalitetnoj politici i deci u našem gradu, gradonačelnik je istakao da postoji i čitav dijapazon mera koji se tiče izdvajanja iz gradskog budžeta za stipendiranje naših đaka i studenata, kao i za razne vrste podrške kada je reč o stručnim skupovima i konferencijama, takođe, za naše najmlađe – đake prvake Grad obezbeđuje besplatne školske torbe sa odgovarajućim priborom, a ove godine po prvi put za prvake i besplatne udžbenike.

Gradonačelnik Salapura zahvalio se svima koji se se danas odazvali pozivu i požeo im dobro zdravlje i bezbednu vožnju u sedištima koje je za njih obezbedio Grad Zrenjanin.

Da podsetimo, sedišta za prvih pedeset beba uručena su sredinom marta ove godine, početkom aprila drugih pedeset i za razliku od prethodnih, Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada ove godine obezbedili su ukupno 160 auto-sedišta koja su dodeljena u nekoliko navrata, a to je gotovo za 100 sedišta više u odnosu na prošlu godinu kada je podeljeno ukupno 65 sedišta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad