Yunet
 

Društvo

Priključci na vodovodnu mrežu za Rome i druge marginalizovane grupe

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 17. jun 2022. • 16:44 •

Priključci na vodovodnu mrežu za Rome i druge marginalizovane grupe

U utorak 14. juna završeni su radovi na izgradnji 27 priključaka na vodovodnu mrežu i šahtova za smeštaj vodomera za Rome i druge marginalizovane grupe u naseljenom mestu Jankov Most i Zrenjaninu, a u okviru projekta Generalnog sekretarijata Vlade Republike Srbije.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin Predrag Bodiroga nedavno su sa Generalnim sekretarijatom Vlade Republike Srbije potpisali ugovor o poslovno tehničkoj saradnji na izvođenju radova na izgradnji priključaka na vodovodnu mrežu i šahtova za smeštaj vodomera za Rome i druge marginalizovane grupe u naseljenom mestu Jankov Most i u ulicama Mlekara prvi i drugi red u Zrenjaninu.

Investitor radova je Grad Zrenjanin, izvođač JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, a ugovor je potpisan u okviru projekta „Smanjenje dodatne ranjivosti Roma, Romkinja i drugih marginalizovanih grupa izazvane pandemijom COVID 19 u 18 lokalnih samouprava“.

Radovi koji obuhvataju izgradnju ukupno 27 priključaka na vodovodnu mrežu i šahtova za smeštaj vodomera i to 18 u naseljenom mestu Jankov Most i 9 u ulicama Mlekara prvi i drugi red u Zrenjaninu, a koji su izvođeni poslednjih nedelja, završeni su 14. juna.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin izražava veliko zadovoljstvo što je učešćem u realizaciji ovog projekta doprinelo stvaranju boljih uslova za život 27 porodica iz marginalizovanih grupa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad