Yunet
 

Društvo

Nick Cave zavladao Exitom! Večeras, konačno, Calvin Harris ispisuje festivalsku istoriju!

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 9. jul 2022. • 10:49 •

Nick Cave zavladao Exitom! Večeras, konačno, Calvin Harris ispisuje festivalsku istoriju!

Nick Cave i njegovi The Bad Seeds sinoć su na krcatoj Glavnoj bini EXIT festivala odsvirali koncert koji bez ikakve sumnje, ulazi u najveće ikad odsvirane na Petrovaradinskoj tvrđavi. Duboko emotivan nastup, koji je armija fanova doslovno izvela zajedno sa bendom, pokazao je svu moć jednog od najvažnijih sastava na planeti. Neuništivi rock propovednik i njegova savršeno uštimana mašinerija ne samo da su opravdali željeno, već dali nemerljivo više. Nezaboravnoj noći pred više od 50 hiljada fanova na Tvrđavi svoj su izuzetan doprinos dali su Masked Wolf i Shouse, kao i elektronski čarobnjak Denis Sulta, sjajna Honey Dijon i fantastični Maceo Plex, koji je do jutra diktirao prepunom mts Dance Arenom. Sve to bila je idealna uvertira za subotu, čije upisivanje u festivalsku istoriju je zadatak najvećeg muzičkog producenta današnjice. Tačno u 23 časa na Glavnu binu Exita stiže mega hitmejker Calvin Harris! Večerašnji program uz njega predvodiće i Boris Brejcha, Disciples, Ofenbach, Blond:ish i Mathame.

Drugo veče festivala ostaće zapamćeno kao istinski muzički praznik. Potpuna sinergija Nicka Cavea i publike ispisala je još jednom priču o tome zašto je baš on najznačajniji lik u rock muzici danas. Više u dva sata svirke započeo je furiozno sa „Get Ready For Love“, simbolično otvorivši novo ljubavno poglavlje sa svojom publikom, ali i besprekorno pogodivši vajb koji vlada novoosadskom Tvrđavom. „Hvala“ viknuo je Cave nekoliko puta na savršenom srpskom, dok je sa Bad Seedsima jurio kroz posebno složenu set listu iz koje su najglasnije reakcije uhvatile „Mercy Seat“, „Tupelo“ i klasik „Red Right Hand“. Neverovatan koncert sagrađen od bezbroj emocija ostaće upisan u antologiji Exita kao jedan od najvećih rock koncerata ikada odsviranih na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Petak na Glavnoj bini pamtiće se i po nastupima australijskog repera Masked Wolfa i elektronskog dua Shouse. Opšti haos nastupio je na Explosive bini kada su je preuzeli glasni i buntovni The Exploited kojima se i publika pridružila na sceni. Electropop, pop, i rap smenjivali su se na Fusion bini uz Pocket Palmu, Bojanu Vunturišević, Prti Bee Gee i Bassivity Showcase, a na Gang beatsu šutka je podigla prašinu kada je Crni Cerak premijerno izveo svoju novu pesmu „CC#3″. Na mts Dance Arenu u velikom stilu house je vratila Honey Dijon, neverovatnu energiju doneo je Denis Sulta, a izlazak sunca koji najavljuje najjači dan na festivalu dočekan je uz neponovljivog Maceo Plexa.

U subotu će na Glavnoj bini odjeknuti obožavani hitovi Calvina Harrisa, čoveka koji je obeležio čitavu prošlu deceniju svojom muzikom i ne prestaje da vaja muzičku industriju. Program Maina obeležiće i britanski sastav Disciples, kao i francuski DJ dvojac Ofenbach. Na najjačem plesnom podijumu na festivalu, mts Dance Areni, beat će zadati neprikosnoveni Boris Brejcha, kao i italijanski duo Mathame, Blond:Ish Mochakk. Vanvremenski rock grupe Paraf zavladaće Visa Fusion binom, a dobar gruv nastaviće se i uz Coach Party, dok će kraj večeri obeležiti potpuna žanrovska promena i dolazak Djaikovskog na scenu. Na novoj, većoj bini koja pamti neprospavane noći, No Sleep, nastupiće Stephan Jolk, Adana Twins Andhim. 

Jednodnevne ulaznice mogu se kupiti po promo cenama koje iznose 4.490 dinara za subotu i 2.990 dinara za nedelju. U prodaji su i dnevne VIP ulaznice, kao i četvorodnevni VIP paket po ceni od 41.000 dinara. Ulaznice su na festivalskim kapijama, na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima ionlajn na stranicama Gigs Tix-a.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad