Yunet
 

Društvo

Gradonačelnik u Lukinom Selu – „Duh zajedništva među meštanima“

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 15. jul 2022. • 17:12 •

Gradonačelnik u Lukinom Selu – „Duh zajedništva među meštanima“

Asfaltiranje glavne ulice u Lukinom Selu, čime je rešen gorući problem meštana, bio je neposredan povod za današnju posetu gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure i njegovih saradnika, u okviru aktivnosti “Da nam sela budu bliža”.

Uz zahvalnost lokalnoj samoupravi na toj investiciji, kao i na sanaciji divlje deponije, predstavnici saveta te mesne zajednice predočili su gradonačelniku šta bi trebalo da bude realizovano u narednom periodu i u kom smeru da se dalje odvija saradnja.

Lukino Selo dobilo je ime po osnivaču Lazaru Lukaču, trgovcu iz Erdelja koji je 1781. godine kupio 30.000 hektara banatskog zemljišta na kome se danas nalaze naselja Ečka, Jankov Most i Klek. Na obližnjem imanju Ečka Lukač je 1820. godine podigao i dvorac Kaštel. Lukino Selo najmanje je zasebno naselje na teritoriji Grada Zrenjanina i po poslednjem popisu stanovništva u njemu je živelo 480 stanovnika, u oko 200 domaćinstava, pretežno mađarske nacionalnosti. Ipak, savet mesne zajednice igra aktivnu ulogu u životu sela i ispunjavanju potreba njegovih stanovnika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena