Yunet
 

Društvo

Polovina razreda u OŠ „2.oktobar“ i sutra u štrajku

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 4. septembar 2022. • 19:00 •

Polovina razreda u OŠ „2.oktobar“ i sutra u štrajku

Roditelji učenika III2 odeljenja u OŠ „2.oktobar“ poslali su medijima saopštenje u kom navode da situacija tamo i dalje nije rešena I da će gotovo polovina razeda nastaviti i sutra sa štrajkom,iako ne vide rešenje na pomolu.

Prenosimo saopštenje u celosti:

„Situacija u školi „2. oktobar“ u Zrenjaninu i dalje nije rešena. Sva predložena rešenja po kojima niko ne bi morao da ostane bez posla, a naš razred bi zadržao staru učiteljicu su odbijena uz obrzaloženje da je sve po zakonu.

Deca su taoci ove situacije, tako da sutra i dalje 8-10 dece (od 22 u odeljenju) neće ići u školu. Neki roditelji će decu ispisati već sutra, ostali pokušavaju da vide li će se nešto ipak promeniti. Šanse da se ovo završi u korist dece su skoro nikakve, jer su sad sve opcije odbačene, i sva radna mesta, koja su omogućavala rotacije, ili popunjena ili zatvorena, jer nije bilo prijavljenih učitelja, a potreba je postojala.

Zbog toga što smo se nadali pozitivnom ishodu i jer smo imali podršku Školske uprave Grada Zrenjanina, mi smo našu staru učiteljicu zamolili da ne konkuriše nigde, jer smo bili ubeđeni da ćemo problem rešiti, jer je nekoliko rešenja zaista bilo. Školska uprava je bila ponudila radna mesta i u nastavi i u produženom boravku kako u drugim, tako i u okviru iste škole. Svi smo zgranuti i u čudu zbog čega ni jedna od tih opcija nije prihvaćena. Zaista nas zanima da li postoji bilo koji drugi razlog za ovakvu samovolju i delovanje na štetu dece. Postoje ljudski problemi i situacije koje bi opravdale ovakvo insistiranje na tom i samo tom radnom mestu i mi bismo to razumeli, ali mi nismo čuli ništa osim „sve je po zakonu“.

Na žalost, izgleda da će naša učiteljica, koja je primer mladog, motivisanog, entuzijastičnog prosvetnog radnika, koja impresionira i koju pamte u svim školama u kojima je radila, ostati bez posla ove školske godine, jer je i ona čekala pozitivno razrešenje ove situacije i nije konkurisala na druga radna mesta,“navodi se u sopštenju roditelja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena