Yunet
 

Društvo

Divlje deponije i tokom jesenje akcije

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 11. oktobar 2022. • 16:34 •

Divlje deponije i tokom jesenje akcije

U toku je jesenja akcija iznošenja kabastog otpada iz gradskih mesnih zajednica. Akcijom je omogućemo da se građani oslobode kabastog otpada na najlakši način, tako što će svoj otpad odlagati u kontejnere koji će biti locirani (po dva dana) u svakoj mesnoj zajednici, a koje ćemo prazniti svakodnevno, po više puta u toku dana.

Nedavno je završena akcija iznošenja kabastog otpada iz seoskih mesnih zajedndica, a stanovnici istih su se veoma dobro organizovali, bili na vreme upoznati sa lokacijama na kojima će biti postavljeni kontejneri i kada je koja mesna zajednica na programu, te je akcija sprovedena u savšenom redu bez bilo kakvih problema. Međutim, iako naši sugrađani imaju dobre i zdrave navike, čini nam se da jedan deo nesavesnih građana akciju ne koristi na adekvatan i pravilan način.

Juče su radnici Preduzeća zatekli, a potom i uklonili divlju deponiju, nastalu pored samog kontejnera za odlaganje kabastog otpada, koji je po rasporedu bio postavljen na uglu ul. Augusta Cesarca i Sremske. Na navedenoj lokaciji se nalazila ogromna količina otpada, različite vrste.

Apelujemo na građane da kabasti otpad ne odlažu pored kontejnera za odlaganje, već isključivo u njih. Takođe, ukoliko je kontejner trenutno napunjen, molimo građane da sačekaju da ga naši radnici isprazne i potom vrate na isto mesto. Kao što smo i zaključili, nepravilnim odlaganjem otpada dolazi do stvaranja divljih deponija, koje u velikoj meri zagađuju životnu sredinu, narušavanja komunalnu higijenu i izgled našeg grada. Pored toga, neplanirano uklanjanje divljih deponija nam oduzima mnogo vremena, mehanizacije i ljudstva, pa nas remeti u obavljanju naših redovnih aktivnosti.

Podsećamo, odlaganje kabastog otpada na gradsku deponiju je besplatno za sva fizička lica, ukoliko otpad dovezu svojim sopstvenim prevozom. Sve što je potrebno, jeste da se jave portiru na ulazu u deponiju, a on će ih uputiti gde i kakao da otpad odlože. Otpad se može odneti na deponiju svakog  dana, u periodu od 7-19 časova. Za dodatna pitanja, građani mogu pozvati kontakt telefon 064/811-68-64.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad