Yunet
 

Društvo

DRÄXLMAIER podrška prosveti – garderobni ormarići za škole u okrugu

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 13. februar 2023. • 15:34 •

DRÄXLMAIER podrška prosveti – garderobni ormarići za škole u okrugu

DRÄXLMAIER Group je osnovnim i srednjim školama na teritoriji srednjobanatskog okruga donirao blizu 500 garderobnih ormarića. Ormarići su postavljeni u hodnicima, učionicama, kabinetima i svlačionicama, zavisno od organizacije u školi, i učenici će moći da ih koriste za odlaganje stvari.

„Cilj nam je da doprinesemo poboljšanju uslova u školama u kojima naša deca, naša budućnost, provode značajan deo svoga dana. Kroz različite vidove podrške i donacije želimo da doprinesemo i poboljšanju kvaliteta obrazovanja. Naše akcije su uvek usmerene na dobrobit najmlađih.“, rekao je Ralf Capelle, generalni direktor DRÄXLMAIER Group Srbija.

Od svog osnivanja do danas, DRÄXLMAIER Group je donacijama i različitim akcijama podržao rad i unapređenje uslova u osnovnim i srednjim školama u regionu. Samo tokom poslednjih godina, kompanija je osnovnim školama u regionu donirala više od 100 računara, 10 mBot robota, finansirala nabavku i obnovu stolova i stolica za učionice, nabavku opreme i rekvizita, reparaciju školskih tabli i podova.

„DRÄXLMAIER je već tradicionalno kompanija sa izraženim osećajem za društveno odgovorno poslovanje i brigu o deci i studentima u gradu u kojem posluju. Brojnim dosadašnjim donacijama školama i vrtićima, dodali su i najnoviju donaciju metalnih ormarića, kojima su opremili 14 škola u Banatu i time ovim ustanovama olakšali bezbedno odlaganje materijala i opreme, odnosno đačkih torbi i odeće. Školska uprava Zrenjanina zahvaljuje kompaniji na svim dosadašnjim donacijama i izuzetnom poslovnopartnerskom odnosu kada je u pitanju školovanje učenika po dualnom modelu obrazovanja.”, rekla je Snežana Oluški Vlačić, načelnica Školske uprave za Banat.

DRÄXLMAIER će, prateći svoju strategiju društvene odgovornosti, zajedno sa svojim
zaposlenima nastaviti da pokreće i realizuje brojne projekte u pravcu postizanja najviših
mogućih vrednosti za društvo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad