Yunet
 

Društvo

Prvo ovogodišnje redovno očitavanje vodomera

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 13. mart 2023. • 16:57 •

Prvo ovogodišnje redovno očitavanje vodomera

Prvo redovno očitavanje vodomera za korisnike koji žive u objektima individualnog stanovanja u Zrenjaninu i 6 naseljenih mesta počelo je 09. marta. Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ su na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

Obaveza je korisnika da čitačima obezbede pristup vodomeru i očitavanje istog (foto: JKP VIK ZR)

Prema odluci Skupštine Grada Zrenjanina, vodomeri se fizičkim licima koji žive u objektima individualnog stanovanja očitavaju dva puta godišnje, odnosno jednom u šest meseci, dok se pravnim licima i korisnicima u objektima kolektivnog stanovanja vodomeri očitavaju svakog meseca.

Nakon zimskog perioda kada nije bilo očitavanja vodomera korisnika u individulanim objektima stanovanja, 09. marta počelo je prvo ovogodišnje redovno očitavanje vodomera i to u Zrenjaninu i 6 naseljenih mesta: Melenci, Klek, Stajićevo, Banatski Despotovac, Botoš i Knićanin, i trajaće do 25. marta kada će uslediti privremena pauza zbog podele martovskih računa za usluge JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin. Prvo redovno očitavanje vodomera biće nastavljeno posle 10. aprila i trajaće do 25. aprila, i ta dinamika očitavanja trajaće do završetka istog, kako u Zrenjaninu tako i u naseljenim mestima.

O terminima očitavanja vodomera u preostalim naseljenim mestima korisnici će blagovremeno biti obavešteni.

Svi korisnici kojima, u periodu od 09. do 25. marta, budu očitani vodomeri biće na martovskim računima zaduženi na osnovu očitanog stanja, dok će ostali korisnici biti zaduženi akontativno, odnosno na osnovu prosečne potrošnje u proteklom vremenskom periodu. Obaveštenje o načinu zaduženja (očitano stanje, javljeno stanje ili akontativno) nalazi se na računu za usluge preduzeća.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i očitavanje istog, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera.

Svi korisnici koji u navedenom terminu ne budu kod kuće mogu obaveštenje o stanju vodomera da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija, prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Korisnici, koji to žele, mogu svakog meseca prijaviti stanje svojih vodomera u periodu od 20. do 25. u 12 časova, na jedan od tri načina:

telefonom: svakog radnog dana od 7,30 do 13,30 časova na jedan od sledećih brojeva: 535-773 ili 530-344SMS porukom: na broj 064/811 60 99 (0-24č)slanjem mejlana mejl adresu [email protected] (0-24č)

Prilikom poziva, u sms poruci i mejlu potrebno je da korisnik navede ime i prezime, adresu i mesto stanovanja i stanje vodomera.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad