Yunet
 

Društvo

Električni trotinet za najvrednijeg reciklera u martu

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 23. mart 2023. • 11:06 •

Električni trotinet za najvrednijeg reciklera u martu

Do kraja marta, svi građani Zrenjanina koji proizvode kompanija Coca-Cola, Carlsberg, Imlek, Rauch, Nektar, Red Bull i Knjaz Miloš, obeležene nalepnicom ,,RECIKLIRAJ“, nakon upotrebe odlože u pametne uređaje za reciklažu, moći će da osvoje električni trotinet. Proizvodi i reciklažne mašine mogu se naći u Roda i Idea prodavnicama, a nagradu ovog meseca dodeljuje kompanija Coca-Cola HBC.

Pravila učešća su jednostavna. Građani označenu ambalažu odlažu u pametne uređaje za reciklažu i dobijene kodove unose u Solagro aplikaciju, u kojoj su prethodno otvorili nalog. Pobednik je kupac koji tog meseca reciklira najviše i prikupi najviše bodova. U trci za nagradu mogu da učestvuju samo bodovi prikupljeni od prvog do poslednjeg dana u aktuelnom mesecu, kako bi svi građani imali jednake šanse za pobedu.

Pametni uređaji nalaze se u četiri IDEA prodavnice (IDEA Super, ul. Miletićeva 86, IDEA ul. Jevrejska, IDEA ul. Vojvode Petra Bojovića, IDEA ul. Tihomira Ostojića), u Roda hipermarktetu u ulici Pere Dobrinovića i na šest kioska koji su postavljeni u gradu i to na lokacijama MZ Bagljaš, ul. 20. oktobra, MZ Dositej Obradović, ul. Marka Oreškovića, Kulturni centar, ul. Narodne omladine, Stara gradska pijaca, ul. dr Miroslava Tirša, MZ Zeleno polje, ul. Šumadijska, Žitni trg, kao i na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“.

Ovo je drugi krug nagradnog konkursa „Pametno recikliraj“ koji je počeo u februaru, a do jula, svakog meseca, građani će moći da osvoje nove vredne nagrade.

Nagradni konkurs organizuje se u okviru projekta „Pametno recikliraj“, koji kroz program develoPPP nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) zajednički sprovode GIZ, Ball Packaging, Sekopak, Solagro Smart Recycling, Mercator-S, Reverse Logistics Group, a u saradnji sa NALED-om i programom „Svaka limenka se računa“. Projekat su podržale kompanije Coca-Cola HBC, Carlsberg, Tetra Pak, Red Bull i Knjaz Miloš i obezbedile nagradni fond za mesečne nagrade. Samo su proizvodi ovih kompanija obeleženi nalepnicom „RECIKLIRAJ“.

U prvom krugu koji je održan u februaru, nagrade je dodelila kompanija Merkator. Prvoplasiranom Ivanu Ogrizoviću, koji je reciklirao više od 100 komada ambalaže uručen je vaučer u iznosu od 10.000 dinara. Drugoplasirani Momčilo Golušin osvojio je nagradni vaučer u visini od 5.000, dok su Branislav Milković, Snežana Mihajlov i Goran Živanov nagrađeni vaučerima od po 2.000 dinara, koje mogu da iskoriste za kupovinu bilo kojih proizvoda u Idea i Roda prodavnicama, koje su u vlasništvu kompanije Merkator.

Osim za učešće u trci za mesečne nagrade, u aplikaciji se kontinuirano mogu prikupljati bodovi i menjati za vaučere od 10% do 20% popusta na artikl po izboru u Roda i Idea prodavnicama. Popusti se ostvaruju na prodajnim kasama, gde kasiri skeniranjem koda u aplikaciji automatski primenjuju nižu cenu na odabrani artikal. Trajanje vaučera je sedam dana od trenutka kada se aktivira, a prikupljenim bodovima ne može da istekne rok i mogu da se zamene za vaučer u bilo kom trenutku.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad