Yunet
 

Društvo

Đaci u ekološkoj misiji

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 12. mart 2024. • 12:18 •

Đaci u ekološkoj misiji

U saradnji  Grada Zrenjanina i JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, u Kristalnoj dvorani  održaće se peti  po redu Eko kviz pod nazivom „ Prljavo ili čisto-nije isto“, za učenike od petog do osmog razreda. Cilj ovog edukativnog i zabavnog kviza je podizanje nivoa svesti osnovaca na teritoriji grada Zrenjanina i svih naseljenih mesta koja pripadaju gradu, o važnosti ekološkog bontona i usvajanje lepih i korisnih navika. Posebno je važno što takmičari iz godine u godinu pokazuju sve bolje znanje i veće interesovanje za ekologiju.

Ove godine se prijavila 21 škola iz Zrenjanina i naseljenih mesta.

Kvalifikacije će se odvijati u periodu od 19. do 21. marta, u sali restorana, u Kristalnoj dvorani., polufinale će se održati u ponedeljak 25.marta na istom mestu, a o datumu održavanja finala blagovremeno ćemo obavestiti prvoplasirane tri škole. Škola koja pobedi u finalu, predstavljaće naš grad na republičkom takmičenju, koje će biti održano tokom aprila meseca u Vršcu.

JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin i Grad Zrenjanin, se zahvaljuju svim prijavljenim školama, kao i njihovim nastavnicima koji su prepoznali cilj ovog takmičenja.

Sigurni smo da na ovaj način, putem edukacije dece činimo dobro delo za naš grad i životnu sredinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena