Yunet
 

Društvo

Radovi na proširenju delova Žabaljske ulice i Bogdana Teodosina na Bagljašu

RTV Santos • Redakcija RTV Santos • 4. maj 2024. • 12:10 •

Radovi na proširenju delova Žabaljske ulice i Bogdana Teodosina na Bagljašu

Aktivnosti na rehabilitaciji i obnovi putne infrastrukture na teritoriji Grada Zrenjanina su u punom jeku i nastavljaju se nesmanjenim intenzitetom.

Postavljen je završni sloj asfalta u Opovačkoj ulici u Zrenjaninu, u potpunosti je asfaltirana Karadžićeva ulica, zajedno s raskrsnicom ka Bulevaru Milutina Milankovića, u dužini od 200 metara, nov asfalt dobila je i Ulica Janka Veselinovića na Bagljašu, putari su i u Lenjinovoj ulici u Melencima, deonici između ulica Čapajeve i Žarka Zrenjanina dužine oko 700 metara, kao i na saobraćajnici oko banje.

U Zrenjaninu su počeli zahtevni radovi u delu Žabaljske ulice u naselju “Bagljaš” na koje učesnici u saobraćaju treba da obrate posebnu pažnju.

Naime, ta važna saobraćajnica, duga 1,6 kilometara, u većem delu je dvosmerna, osim između ulica Zdravka Čelara i Bogdana Teodosina, gde je širina kolovoza tri metra. Taj deo Žabaljske dužine dužine je 365 metara.

Radovi imaju za cilj proširenje ulice na šest metara, što na terenu, praktično, predstavlja izgradnju novog kolovoza, počev od zemljanog sloja. Slične aktivnosti će se realizovati i u sada jednosmernoj Ulici Bogdana Teodosina, koja se takođe širi na šest metara u delu između Žabaljske i dr Đorđa Joanovića i stiče tehničke uslove da nakon radova postane dvosmerna.

Radove u Žabaljskoj ulici izvodi preduzeće “Vojvodinaput-Bačkaput” Novi Sad, a odvijaju se u skladu sa stanjem na koje nailaze pri iskopu i isprepletanom mrežom podzemnih instalacija. Potrebna su i dislociranja nekoliko stubova elektro i mreže kablovskog operatera.

Stoga se mole svi žitelji tog dela ulice da imaju razumevanja i strpljenja, jer će dobiti nov, širok kolovoz, kakav je u nastavku Žabaljske s obe strane. Deonica je zabranjena za saobraćaj motornih vozila, što je regulisano odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena